ДА СИ БЪДЕМ ПОЛЕЗНИ ЗАЕДНО!
Въпроси и отговори
Контакти

До какви икономии ще доведе въвеждането на мерки за енергийна ефективност в сграда?
Отг.
След извършване на обследване за енергийна ефективност, последвано от въвеждане на всички предложени мерки за енергийна ефективност в обследваната сграда, икономиите могат да са между 50% и 75%-в зависимост от вида на мерките и начина на отопление преди и след въвеждането им..

Какъв тип изолация да сложа?

Отг.
Типът и дебелината на изолацията зависи от строителните характеристики на сградата (панелно или монолитно строителство, термо панели и др.)

Какъв вид дограма и стъклопакет да избера?

Отг.
Алуминиевият и PVC профили имат своите предимства и недостатъци. Алуминиевилат профил е „вечен”, лесен за поддръжка, не се влияе от атмосферните условия, по труден е за изработване и цената му е по висока. PVC профилите са по – леки, по – евтини, обработването им е по лесно, предлагат богата гама на цветове, технологичният им живот е около 20 год. , като те се влияят от атмосферните условия.
Стъклопакета е най – важната част от прозореца. Сега на пазара се предлага голямо разнообразие с непонятни имена. Ние препоръчваме клиента да се интересува от коефициента на топлопреминаване, и той да бъде по – малък от U ? 1,8 w/m2 .

Необходимо ли е да си изолирам покрива?

Отг.
Да, но точно с какъв вид изолация и съответно с каква дебелина е повече от несериозно да посочим преди извършването на необходимите измервания и изчисления.

Кой е най–икономичният режим на работа на отоплителната система?

Отг.
Най – икономичният режим на работа е т.н режим с поддържане на температура с понижение. При този режим котела поддържа мин.температура в помещението (около 150 С), вечерно време или през периода в който помещението не се обитава. Този режим е за предпочитане пред постоянното спирането и пускането на котела.

Вътрешна или външна изолация?

Отг.
За предпочитане е поставяне на външна изолация по фасадите на сградата.

Необходимо ли е да искам някакви документи когато си сменям дограмата и поставям изолация?

Отг.
Да. За да сте сигурни че ви продават това за което сте платили искайте сертификати за съответствие в който са описани техническите параметри на закупуваният от Вас продукт. Интересувайте се дали вътре е опоменат коефициента на топлопреминаване U = w / m2 и ако не е искайте документ в които е описан, тъй като това е доказателство, че този продукт е със съответните топлиноизолационни характеристики.

 

 

Global View of true and further information concerning pvc
Page transferred by Go FTP FREE Software